gif-banner

Vogels houden en kweken als vrijetijdsbesteding een mooie hobby

Beginnen met vogels houden, waar let je op

Om te beginnen welkom in dit gedeelte van de site, waarin u eigenlijk al aangeeft interesse te hebben in het houden van vogels. Op deze pagina enkele simpele aanwijzingen waar u rekening mee moet houden als u ook deze mooie vrijetijdsbesteding als hobby wilt gaan uitvoeren. Natuurlijk is het van belang om een keuze te maken tussen vogels in een voliere, in een kooi en of uw met uw vogels wilt gaan kweken.

Alle soorten vogels hebben meestal unieke eigenschappen waar uit gekozen kan worden.

  • Zangvogels,
  • Siervogels
  • Tropische vogels
  • Cultuurvogels

Gaat u de vogels binnenshuis houden of in een voliere, wat is dan de meest geschikte plek in uw tuin voor een voliere en hoe pakt u dit aan.
Vogels binnenshuis in een kooitje moet ook aan een aantal dingen gedacht worden zoals niet plaatsen in de felle zon, of vlakbij een kooktoestel. Het verwarmen van pannen kan leiden tot gasvorming waar de tere longen van vogeltjes niet tegen kunnen. Zo zijn er heel veel wetenswaardigheden waar de echte vogelhouder kennis van heeft, en u graag informeert over een en ander.

Het is daarom verstandig altijd even contact op te nemen met iemand van Avicultura om er achter te komen of uw wensen ook vervult kunnen worden zonder nare teleurstellingen en hoge kosten die u misschien onnodig gaat maken.

Natuurlijk is het overbodig om te melden dat wanneer u uw vogels die u zelf kweekt ook op tentoonstellingen laat zien u pas echt kunt genieten van deze bijzondere hobby. De vogelshows brengen vogelliefhebbers bij elkaar en leren heel veel van elkaar. Ook u kunt door deel te nemen aan dergelijk shows uw kennis gigantisch vergroten. Maar blijft u liever thuis genieten van uw vogels kan dat natuurlijk ook, uw kennis over vogels kan ook vergroot worden door een lidmaatschap bij Avicultura Uden en omgeving.

Dit artikel is nog in opbouw, bezoek ons later nog eens.